PINK  CAMERAS

 

-ett filmbolag med vision och passion  

OM PINK CAMERAS

 

Pink Cameras startades 2015. Bolaget föddes ur ett behov av en plattform för egna produktioner och experimenterande. Och ur en filmfotografs längtan att skapa fler möjligheter att jobba visuellt, undersökande och lekfullt. Pink Cameras drivs av en passion för bilden som uttryck och av en vision om att 

göra skillnad.

Jag som driver Pink Cameras heter Malin Nicander. Jag jobbar som filmfotograf med dokumentärfilm, fiktion och uppdrag som jag snubblar över.

De projekt som Pink Cameras producerar sammanförs olika yrkesverksamma konstnärer. Vi hämtar vår lust ur kreativa samarbeten,  öppna sinnen, yrkeskunnande, och hög konstnärlig ambitionsnivå.  

 

Genom, och i vårt arbete önskar vi bidra till en inkluderande, ekologiskt- och socialt hållbar värld.

 Vi strävar efter att maximera varje projekts potential från berättande till distribution.

I PRODUKTION

I slutet av januari filmas Selina Håksanssons experimentella kortfilm "Andas", den är en del av "Tallent to Watch".

• Malin plåtar Lisa Meyers bidrag till SVT:s dokumentärsatsning "Nu kör vi". Efter två inspelningsomgångar är projektet nu på väg in i postproduktion.

KVAR är en familjedokumentär där vi under flera år följt en familj där pappan dör i cancer, och även dokumenterat hur livet går vidare. Med stöd från Region Halland jobbade vi under 2020 och 2021 med att ta klippa igenom materialet. Under 2022 siktar vi på att en färdig klippning. Projektet vann TEMPOS pitchtävling 2018 och har även fått stöd av konstnärsnämnden. Filmen regisseras av Jan Ärfström och Malin

Nicander.

Bussen, är en kortfilm om gränsöverskridande. Filmen görs i kollektivanda av manusförfattare Birgitta Liljedahl (Aspö Writing Lab) och skådespelarna Therése Neaimé, Henrik Norman och Anna Brixter. Projektet är nygradat och snart väntar premiären.

Pussel, en kortfilm om minnen och förluster i regi av Lena Löfvenborg.

Kaddish för överlevande, en kort dokumentärfilm om passagerare från de vita bussarna som överlevt förintelsen, men inte friheten. Musiken komponeras av Olle Linder

I DISTRIBUTION 

Premiär för Huss på Viaplay

 

Under våren -21 hade krimalserien Huss premiär på Viaplay. Vår husfotograf var engagerad som second unit fotograf och andra kamera på de episoder som plåtades av Lisabi Fridell och regisserades av Annika Appelin.

YouTube 

2021.05.25

Konsten att leva, ytterligare en video för Therése Neaimé ser världen. Hoppas världen ser den!

2020.10.13

Videon för Therése Neaimés Dance Love släpps. 

2020.07.21

Releaseparty och släpp av senaste musikvideon Kyss mig en låt med och av Therése Neaimé.

2020.03.15 

Videonsläpp! Therése 

Neaimés nya video släpps: Dagarna går ändå 

2019.11.07 

Videorelease! E det så det kommer va?  av och med Therése Neaimé.

2019.09.05  Premiär! Therése Neaimés video till 

Ännu ett år är klar!

2019.06.17

Videon till Maria Lithells Mother Earth - Forgiveness ligger är veckans utmanare på musiktoppen! 

Från Folkets bio till SVT

Kortfilmshybriden Badväder  av Charlotta Lennartsdotter har sålts till SVT. Den har tidigare visats i kortfilmspaketet Vatten över huvudet på Folkets Bio under 2018; och fick fina recensioner. Nu väntar vi på tablåläggning.

'

Festivaler 

Badväder hade sin Sverige premiär på BUFF 2017. Sedan dess har den 

visats på Chicagos Internationella Barnfilmfestival, i Dublin, Irland, Golden Elephant in Indien och tagit hem pris i Northen Character Film Festival i Murmansk 2018. 

SVT-produktioner

Astrid är storasyster och Astrid och Adrian flyttar. Producerades och regisserad under 2016 av Charlotta Lennartsdotter. Pink Cameras Malin Nicander plåtade. Serierna går i repris på SVT. 

Open Window by Hjorten

Under helgen 9-10 maj deltog Pink Cameras fotograf Malin Nicander med en installation Från havet  i den konstutställning som Hjorten organiserade.

UPPDRAG

Vi filmar

Malin Nicander, Pink Cameras filmfotograf finns disponibel med sitt öga och kamerautrustning om så önskas. Hon har erfarenhet av att jobba med kreativa dokumentärer, tv-produktion, fiktion och promotion material. Malin representeras av Hammarströms agency.

Vi producerar

Pink Cameras erbjuder helhetslösningar. Bland annat producerar vi regelbundet musikvideos, tex på uppdrag av sångerskan Therése Neaimé.

Kontakta oss för mer information!

Uppdragsgivare

Bland uppdragsgivarna finns: Sisyfos Film, Mantaray Film, Film and Tell, Yellowbird, Monster, Seventy Agency, The Modern Theatre, 

Svenska Barnprogram och Roafilm.